Mercedes-coureur Russell sluit testdagen Hungaroring als snelste af

(c) Mercedes

De Formule 1 kan nu echt met vakantie. Mercedes’ reserverijder George Russel sloot de middagsessie van de tweede testdag als snelste af. Op de Hungaroring bleef hij Kimi Raikkonen in de Ferrari nipt voor.

De Fin was in de ochtend nog de snelste en vestigde daarbij een onofficieel baanrecord in 1:16,171. ’s Middags stelde Russel dit bij tot 1:15,575 op een gloednieuw setje hypersofts. Raikkonen bleef eveneens op de hypers op 0,074 seconde steken met 1:15.649 op het einde van de sessie. Beide teams hadden er toen flink wat ronden op zitten, Russel 114 en Raikkonen 131 ronden, bijna de dubbele Hongaarse raceafstand.

Jake Dennis werd derde in de Red Bull RB14 op 2,5 seconden van de heren aan kop. Hij zette zijn tijd op de softs. Antonio Giovinazzi stuurde de Sauber naar een vierde tijd met zijn 1:17,558 op de gele softs. Hij legde 120 ronden af. Nikita Mazepin veroorzaakte vandaag twee rode vlag situaties, telkens met verschillende technische oorzaken en legde in de middag slechts 50 ronden af. Hij kwam niet verder dan de vijfde plek.

Robert Kubica werd zesde op ultrasofts. Hij stuurde de Williams in een tijd van 1:18,451 over de Hungaroring. Hij reed daarmee sneller dan de beide Williams-coureurs tijdens het afgelopen raceweekeinde. Lando Norris reed 73 ronden in de McLaren, goed voor de zevende tijd. Artem Markelov volgde op enkele duizendsten in de Renault.

Sean Gelael reed een achtste tijd als laatste van de officiële testcoureurs die tijdens deze tweedaagse test in actie waren gekomen voor hun teams. Hij reed een 1:19,046 voor Toro Rosso en legde 120 ronden af.

Pierre Gasly nam het testwerk voor bandenleverancier Pirelli samen met zijn teammaat Brendon Hartley waar. Hij reed 75 ronden en werd tiende, terwijl Hartley 67 ronden reed en elfde werd. Daarmee kwam een einde aan de beide testdagen. Eind augustus staat de Grand Prix van België op het programma.

Tijden middagsessie, tweede testdag, Hungaroring, Hongarije:

(c) @F1