Bob Bell vertrekt als technisch directeur Renault

(c) Renault Sport

Bob Bell is niet langer technisch directeur bij het Formule 1-team van Renault. Hij doet een stapje terug en gaat bij de Franse fabrikant op parttimebasis aan de slag als technisch adviseur.

Bell keerde begin 2016 terug bij Renault, nadat hij eerder in 2005 en 2006 medeverantwoordelijk was voor de beide wereldtitels die de renstal won met Fernando Alonso. Daarnaast was hij korte tijd actief als technisch directeur bij Mercedes en werkte hij consultant bij Manor.

Strategisch

Bell zal zich in zijn nieuwe functie als technisch adviseur gaan richten op ‘strategische projecten om de groei en ontwikkeling van Renault op lange termijn te ondersteunen’ en op strategische samenwerkingen met derden.

Er zal door Renault geen vervanger voor Bell worden gezocht omdat de renstal van mening is dat er een ‘volwaardige functionele samenwerking heeft opgezet in Viry en Enstone’.