Verstappen heeft spijt van uitspraken tijdens Hongaarse GP

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen was tijdens zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Hongarije woedend en liet dat met een flinke scheldkanonnade over de boardradio blijken. Een dag later heeft de Nederlander spijt van zijn uitspraken die hij tijdens en na afloop van de race deed.

“Terugkijkend naar gisteren is de frustratie er nog steeds”, zegt de Nederlander via Instagram. “Maar ik had de woorden die ik in de heat of the moment heb gebruikt, niet moeten zeggen. De emoties liepen hoog op na een goed begin van de race.”

Verstappen viel al na vijf rondjes uit met wat later bleek een kapotte MGU-K. De Nederlander startte als zevende, maar lag kort na de start al vijfde. “Mijn frustraties zijn er niet zonder reden. Het gebeurde na een onverwacht motorprobleem, iets dat me in de laatste jaren veel te vaak is overkomen.”

De Red Bull-coureur vervolgt: “We kwamen naar Boedapest met hoge verwachtingen en het is moeilijk te accepteren dat daar helemaal niets van terecht is gekomen. Ik ga de zomerstop in met de hoop dat we daarna sterker terug zullen komen.”

De uitvalbeurt in Hongarije was Verstappens vierde DNF van het jaar. Op 26 augustus wordt het Formule 1-seizoen hervat met de Grand Prix van België.