Vettel teleurgesteld: ‘Qua snelheid hadden we bij Lewis moeten zitten’

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel kwam vandaag als tweede over de finish in de Grand Prix van Hongarije. Omdat zijn grote rivaal Lewis Hamilton de race wist te winnen, loopt de Brit nog verder weg op hem in de strijd om de titel.

“Het was een zware race, maar we reden niet helemaal op de plek waar we moesten rijden. Qua snelheid hadden we met Lewis mee moeten kunnen komen. Ik had een goede start, wat verrassend was met de hardere band, dus dat was goed. We deden het verder goed, maar het was een beetje lastig om te bepalen wanneer we de pitstop zouden maken. Tijdens de pitstop hadden we wat problemen en kwamen we achter Valtteri terecht,” verklaarde Vettel.

“Ik besefte meteen dat ik hem niet kon inhalen omdat zijn banden nog te vers waren. Ik besloot te wachten en alles in stelling te zetten voor de laatste tien ronden. Dit werkte en zijn banden begonnen steeds meer te slijten. Ik wist natuurlijk hoe lang de softband mee zou gaan omdat ik mijn eerste stint hierop reed. Ik was er vrij zeker van dat ik hem zou kunnen pakken aan het einde. De tweede plek is niet wat we voor ogen hadden, maar het was het maximale dat we konden bereiken vandaag.”

Vettel zag de touché na zijn inhaalactie op Bottas niet aankomen: “Ik was verrast omdat ik hem al had gepasseerd. Ik werd van achteren geraakt en wist niet precies wat er nu gebeurde. Maar ik heb geluk gehad dat de wagen hierdoor niet kapot is gegaan en we onze weg konden vervolgen.”