Valtteri Bottas gekwetst door typering ‘wingman’

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas beleefde geen plezier aan de Hongaarse Grand Prix. De Fin verloor in de slotfase zijn tweede plaats. Hij kwam na aanrijdingen met Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo als vijfde over de streep.

Teambaas van Mercedes Toto Wolff was daarentegen lovend over zijn rijder en vond dat hij een podiumplaats had verdiend. Hij noemde Bottas een fantastische ‘wingman’ tijdens de Grand Prix van Hongarije. Deze woorden vielen echter verkeerd bij de Mercedes-coureur. “Het woord ‘wingman’ doet pijn en er was niets positiefs aan deze race. Ik wilde een beter resultaat”, liet hij na de race aan Sky F1 weten.

Bottas werd op de Hungaroring gedwongen om als buffer voor Lewis Hamilton te fungeren. De Fin hield rondenlang Sebastian Vettel achter zich, zodat de Brit een comfortabele voorsprong kon opbouwen. Bottas gaf na afloop ook aan dat hij met het team wilde praten over zijn rol als ‘wingman’ tijdens de Hongaarse GP. Er was namelijk geen enkele indicatie dat hij rond reed als ondersteuning voor Hamilton.

Nadat de adrenaline van de race was gezakt bij Bottas nuanceerde hij zijn woorden via Twitter: “Ik heb niet om een gesprek met de teamleiding gevraagd vanwege de woorden van Toto. Daar is geen reden toe. Ik was teleurgesteld met mezelf en het resultaat. Ik zag op dat moment alles negatief. Ik weet wat hij bedoelde en hij zou hetzelfde over Hamilton zeggen als hij in dezelfde situatie had gezeten. We rijden op gelijkwaardige basis en ik vertrouw het team voor honderd procent.”