Hamilton: ‘Dit is echt een bonus voor ons’

Lewis Hamilton (c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton heeft vandaag de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De Brit wist Sebastian Vettel achter zich te houden en gaat nu met 24 punten voorsprong op de Duitser de zomerstop in.

“Wat een geweldige prestatie van het team. We kwamen hierheen met de wetenschap dat Ferrari heel snel zou zijn. Dat we nu met deze punten naar huis gaan, is echt een bonus voor ons,” aldus de opgetogen Brit.

De hitte zorgde voor een extra intensieve race: “Ik zweette me rot, het was zo ontzettend heet. Het was fysiek zwaar, maar ik wist het tempo onder controle te houden.”

Hamilton hoopt nu het momentum van de afgelopen races vol te kunnen houden: “Ik ben blij hoe sterk we waren de afgelopen races. Ik ben zo dankbaar met het harde werk dat het team heeft verricht. Zij hebben de zomerstop verdiend en ik hoop dat ze blijven pushen voor de tweede helft van het seizoen.”