Christian Horner gefrustreerd door defecte Renault-motor

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is klaar met de problemen met de Renault-krachtbron. Hij heeft geen goed woord over voor de Franse motorleverancier. Tijdens de Grand Prix van Hongarije moest Max Verstappen al na zes rondes zijn bolide met een kapotte motor naast de baan zetten.

“Ik ga er niet te veel woorden aan vuilmaken. We betalen miljoenen voor deze motoren. We mogen dan een state-of-the-art product verwachten, maar dat is het absoluut niet. Ik zie Cyril Abiteboul (teambaas van Renault, red.) wel verschijnen met zijn excuses. Het is echt heel frustrerend”, laat een boze Horner aan Sky Sports weten.

Verstappen had een goede start en pakte direct twee plaatsen. De race was daarna echter snel afgelopen door een defecte Renault-motor. Het was het zoveelste motorincident voor Red Bull in de eerste seizoenshelft. Ook Verstappen baalde enorm van de uitvalbeurt en noemde het na de race ‘belachelijk’.