Verstappen begrijpt niets van P7 in Hongaarse regen

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen was na afloop van de kletsnatte kwalificatie zwaar teleurgesteld met zijn zevende plaats.

“Het liep gewoon niet”, zegt de Nederlander in gesprek met pitreporter Jack Plooij. “Ik had totaal geen grip en dan houdt het op in de regen.”

Vorig seizoen was de Red Bull van Verstappen ijzersterk in de regen. Dit jaar is dat totaal anders. “Het hele jaar loopt het niet lekker in het nat. In Hockenheim bijvoorbeeld vorige week ging het ook niet echt. Vorig jaar liep de auto in de regen echt als een kogel. De auto werkt gewoon niet en ik weet niet hoe dat kan.”

Verstappen denkt dat een podium zondag tijdens de race te hoog gegrepen is. “Een vijfde plaats zou moeten lukken. Puur op snelheid moeten we Carlos Sainz en Pierre Gasly kunnen pakken. Of ik hoop op regen? Nee, zeker niet. Na vandaag hoeft dat van mij niet meer.”

De Grand Prix van Hongarije gaat zondag om 15.10 uur van start.