De Vries boekt sensationele zege in F2-hoofdrace op Hungaroring

(c) Prema Racing

Nyck de Vries heeft in de Formule 2-hoofdrace op de Hungaroring een sensationele zege geboekt. De Nederlander maakte in de slotfase van de race een grote achterstand op wedstrijdleider Lando Norris goed en boekte zijn tweede overwinning van het jaar en zegevierde voor het eerst in een hoofdrace.

De race op de Hungaroring begon in de regen. De van plek drie gestarte De Vries pakte bij de start direct nummer twee Jack Aitkin, maar de van poleposition vertrokken Sergio Sette Camara bleef buiten bereik.

Norris kwam in de regen sterk opzetten. De junior van het Formule 1-team van McLaren was als zesde gestart, maar greep halverwege de race de leiding. Naarmate het droger werd, kwam De Vries echter sterker voor de dag.

De Fries kwam na de pitstops voor Sette Camara de baan op, maar had een achterstand van 10 seconden op Norris. Dat gat wist hij in een razend tempo te dichten, waarna hij de Brit met een knappe inhaalactie passeerde.

Norris moest daarna nog alles op alles zetten om Sette Camara en de Italiaan Antonio Fuoco achter zich te houden. Die twee raakten elkaar echter, waarna Sette Camara werd teruggezet en Fuoco als derde eindigde.