Vettel zeer tevreden, Raikkonen spreekt van ‘normale dag’

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen kijken met ieder hun eigen blik terug naar de vrijdagtrainingen op de Hungaroring. De Duitser noteerde in de tweede training de snelste tijd, terwijl Raikkonen genoegen moest nemen met P4. Vettel spreekt na afloop van zijn beste vrijdag van het seizoen; Raikkonen vindt het verloop van zijn sessies vooral heel normaal.

“Technisch gezien was dit onze beste vrijdag van het jaar”, zegt Vettel op de website van zijn team. “De auto werkt al erg goed, zeker over één ronde. Niettemin kunnen we nog een hoop verbeteren, wat er op duidt dat we alleen nog maar sneller zullen gaan. Het ziet er dus goed uit.”

Zo opitimistisch als Vettel is, zo stoïcijns als altijd blijft Raikkonen. “Het was een heel normale vrijdag”, zegt de Fin. “We hebben net als altijd dingen uitgeprobeerd, getest en geleerd. De omstandigheden waren niet makkelijk, maar nogmaals het verliep allemaal heel normaal. We zijn niet bezig met rondetijden, die tellen nog niet in de vrije trainingen. De auto deed het zoals verwacht.”

De derde vrije training in Boedapest gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie, die live op Grand Prix Radio wordt uitgezonden, begint om 15.00 uur.