Ricciardo tempert optimisme: ‘Wordt moeilijk dit vol te houden’

(c) Red Bull Racing

Red Bull Racing kende met de snelste tijd van Daniel Ricciardo op vrijdagochtend en de tweede tijd van Max Verstappen in de middag, een sterk begin van het weekend op de Hungaroring. Daniel Ricciardo tempert na afloop de verwachtingen.

“Het is voor ons altijd moeilijk om dit vol te houden”, weet de Australiër bij Motorsport.com. “Wij gaan wel op dezelfde voet verder, maar de anderen weten dan nog altijd net iets extra’s te vinden. Ik denk dat Mercedes nog wel iets vindt over één ronde en Ferrari lijkt nu al erg sterk.”

Niettemin verwacht de teamgenoot van Max Verstappen de strijd met Mercedes en Ferrari aan te kunnen gaan. “Ik denk dat het voor de rest van het weekend een gevecht van drie teams is, al heeft Ferrari over één ronde net de overhand. Wij willen onszelf voor zondag niet te veel werk bezorgen.”

De Hungaroring wordt ook wel ‘Monaco zonder muren’ genoemd. Inhalen is op het bochtige circuit erg lastig. “Morgen is daarom een belangrijke dag. Een plek op de eerste rij is het doel. De tweede startrij is ook nog geen ramp, maar wij willen zeker niet op die derde rij staan.”