Verstappen: ‘Poleposition belangrijk voor overwinning op Hungaroring’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen gaat er niet vanuit dat hij de Grand Prix van Hongarije even gaat winnen. De Nederlander weet dat hij zich op de eerste startrij moet kwalificeren wil hij een goede kans maken op de winst op de Hungaroring.

De Red Bull-coureur denkt wel dat het gat met de concurrentie klein is tijdens de Hongaarse Grand Prix, maar met name in de kwalificatie komt Red Bull tekort. “In Monaco waren de motorische verschillen nog wat kleiner dan ze nu zijn. Het zal lastig worden om voor poleposition te gaan, maar ik denk wel dat we er dichtbij zitten. Over het algemeen moet je hier op poleposition staan om te winnen. Vanaf de tweede plek wordt het al een lastig verhaal. Tenzij er heel veel dingen misgaan bij anderen”, laat de Nederlander in aanloop van de Hongaarse GP ten overstaan van de verzamelde pers weten.

Verstappen denk dat hij in Singapore meer kans maakt op de overwinning dan in Hongarije. “Singapore is meer een stratencircuit waar je als rijder meer het verschil kunt maken. Ook kijkend naar de resultaten van vorig jaar, want toen waren we in de kwalificatie competitiever in Singapore dan in Hongarije.”