Van der Garde: ‘Hungaroring is een grote kartbaan’

(c) Red Bull Racing

Giedo van der Garde verwacht dat Red Bull Racing komend weekend goed voor de dag komt op de Hungaroring. Dat zegt de voormalig Formule 1-coureur in zijn voorbeschouwing die te horen is op Grand Prix Radio.

Van der Garde vergelijkt de Hungaroring met een kartbaan: ‘Het is de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Het is een technisch circuit, een Mickey Mouse-circuit. Ik noem het een grote kartbaan, waar inhalen moeilijk is. Je hebt een of twee snelle bochten en voor de rest veel ‘medium speed’ bochten.”

De Nederlander denkt dat de bolide van Red Bull goed zal presteren op deze technische baan. “De Hungaroring is goed voor auto’s met veel mechanische grip, zoals de bolide van Red Bull. Ook heeft het circuit weinig rechte stukken en dat is in het voordeel van het Oostenrijkse team. In het verleden hebben ze er ook goed gepresteerd. Ik verwacht een leuke race.”

De volledige voorbeschouwing van Van der Garde is te beluisteren op onze radiozender. Het commentaar van Olav Mol voor de kwalificatie van de Hongaarse Grand Prix en de race is – net als alle andere GP’s – live te horen op Grand Prix Radio.