Newey: ‘Eerste wereldtitel met Red Bull was echt een hoogtepunt’

(c) Red Bull Content Pool

Adrian Newey maakte na succesvolle jaren met Williams en McLaren de overstap naar Red Bull Racing. Ondanks zijn successen bij Williams en McLaren beschouwt hij de eerste overwinning van Red Bull in 2009 en de wereldtitel in 2010 als hoogtepunten uit zijn carrière.

Christian Horner vroeg Newey eind 2004 om het Red Bull-team te komen versterken. Hij kon de uitdaging niet weerstaan en begon enorm gemotiveerd aan zijn nieuwe baan. “Voor mij was Red Bull de kans om het werk van Leyton House af te maken bij een jong, nieuw team dat misschien ooit de kans had om races en wie weet zelfs titels te winnen. Dat doel maakte me weer gemotiveerd en hongerig”, laat Newey aan Mobil 1 The Grid weten.

De overstap naar Red Bull Racing deed wel wat stof opwaaien in de Formule 1-paddock. “Toen ik bij Red Bull kwam stond de renstal bekend als party-team. Mensen dachten dat ik mijn carrière om zeep had geholpen. Het was een team dat herrees uit de as van Jaguar. Om daarmee de eerste zege in China 2009 te pakken en de eerste wereldtitel in 2010 was echt een hoogtepunt uit mijn carrière. Zeker omdat ik er van het begin bij was en het team mee heb opgebouwd. Dat vind ik echt speciaal.”