Concept Formule 1-kalender 2019 eind augustus klaar

De conceptversie van de Formule 1-kalender van 2019 wordt eind augustus gepresenteerd. Dat heeft commercieel directeur Sean Bratches van de Formule 1 tegen persbureau Reuters bevestigd.

Op de kalender, die voorafgaand aan de Belgische Grand Prix wordt gepresenteerd, zullen twintig races staan. De voorgestelde Grand Prix in het Amerikaanse Miami is vooralsnog verschoven naar 2020, omdat de onderhandelingen te lang duurden om de race nog op de kalender van 2019 te krijgen.

Geen GP Duitsland

Ook ontbreekt volgend jaar de Grand Prix van Duitsland. Hockenheim en Formule 1-eigenaar Liberty Media konden niet tot een akkoord komen over een nieuw contract, maar Bratches zegt nog steeds te hopen op een oplossing.

“We zijn nog niet bereid de witte vlag te hijsen”, zegt Bratches. “Iedereen is geïnteresseerd in het sluiten van een deal. Wij vinden het belangrijk om in Duitsland te blijven. Er zijn meerdere circuits in dit prachtige land.”

Fee struikelblok

Volgens marketing manager Jorn Teske van de Hockenheimring komen er maar twee circuits in aanmerking voor de organisatie van de Grand Prix van Duitsland: Hockenheim en de Nürburgring. Echter beide circuits zijn niet bereid de gevraagde hosting fee op te hoesten.

“Het is nu belangrijk om een oplossing te vinden”, zegt Teske in gesprek met Reuters. “Dit is zeker ons doel. Of iemand anders neemt het risico en zegt: ‘Oké, we denken dat Duitsland en de Grand Prix zo belangrijk zijn dat ik het risico neem’. Of we vinden een andere oplossing.”

Opschieten voor 2019

Wanneer de oplossing er komt, weet ook Teske niet. “Als we praten over 2020 dan hebben we genoeg tijd. Als iemand over 2019 nadenkt dat moeten we opschieten, omdat we normaliter exact voor een jaar voor de volgende race met onze voorverkoop beginnen.”

Vorige week maakte Auto Motor und Sport bekend dat acht racedata voor 2019 al vaststaan. Het seizoen begint op 17 maart 2019 in Australië. Daarna volgen races in Bahrein (31 maart 2019), China (14 april 2019), Azerbeidzjan (28 april 2019), Spanje (12 mei 2019), Monaco (26 mei 2019) en Canada (9 juni 2019). De laatste race van het seizoen wordt op 1 december 2019 afgewerkt in Abu Dhabi.