Max Verstappen gokte op meer regen

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen legde tijdens de Grand Prix van Duitsland beslag op de vierde plaats. De Nederlander gokte in de slotfase op regen door naar intermediates te wisselen, maar helaas voor de Red Bull-coureur zette de regen tijdens de race niet door.

“Het was een beetje een chaos. Ik hoopte dat het ging regenen, maar dat werkte nu tegen ons. In de tweede sector regende het best hard. Ik had gehoopt op meer regen, daarom stopten we. Helaas werkte het niet. Qua resultaat heeft het niet uitgemaakt want door de safetycar ging iedereen nieuwe banden halen. De vierde plaats was het hoogst haalbare”, laat Verstappen voor de camera van Ziggo Sport weten.

Verstappen had een goede start en zat voor de eerste bocht naast Kimi Raikkonen. “Ik had een te goede start en werd geknepen door Kimi. Daarna had ik geen kans op rechte stuk”, sluit de Nederlander af.