Zo werkt de Formule 1: Marshalls

(c) Red Bull Content Pool

In het boek ‘Zo werkt de Formule 1’ legt Olav Mol het een en ander uit over de marshalls.

De baancommissarissen of marshalls zijn de mensen die langs de baan en in de paddock helpen om een race zo goed mogelijk te laten verlopen. Bij een Formule 1-wedstrijd kan het aantal oplopen tot 150 mensen. Het zijn meestal lokale vrijwilligers die bekend zijn met het circuit. Aan beide kanten van de baan staan om de 300 meter baanposten.

De meest zichtbare marshalls zijn degenen die in actie komen als er een ongeluk op de baan is, de rescue marshalls. Deze zijn onder andere getraind om vuur te kunnen blussen en om een eerste inschatting te maken van de toestand van de coureur.

Een andere taak is het geven van vlagsignalen aan de rijders. Er zijn op alle F1-circuits inmiddels elektronische borden die diezelfde signalen geven en ook op het F1-stuur worden ze doorgegeven aangeven, maar voor het geval dat die niet functioneren blijven de fysieke vlaggen gewoon bestaan. Er zijn verschillende kleuren vlaggen met ieder een andere betekenis.

Wil je meer weten over de achtergronden van de Formule 1? Lees dan ‘Zo werkt de Formule 1’.