Vettel denkt dat Red Bull voor pole kan gaan op Hockenheim

(c) Scuderia Ferrari

Na een sterke vrijdag van Red Bull Racing verwacht Sebastian Vettel zaterdag een zinderend gevecht in de strijd om poleposition op Hockenheim. Volgens de Duitser, die nog nooit op de Hockenheimring heeft gewonnen, moet hij niet alleen Mercedes, maar ook Red Bull zien te kloppen om de pole te veroveren.

“Het wordt een heftig gevecht tussen de drie topteams”, zegt Vettel tegenover de verschillende tv-camera’s. “Met name Red Bull ziet er over één ronde zeer sterk uit.”

Daniel Ricciardo was vrijdag in de eerste training het snelst. Een paar uur later was Max Verstappen bovenaan de tijdenlijst te vinden.

Vettel vervolgt: “Het zit heel dicht bij elkaar. Wat de race betreft is het cruciaal om morgen een goede kwalificatie te hebben. De drie topteams doen nauwelijks voor elkaar onder. We gaan ons best doen.”

De viervoudig wereldkampioen eindigde de eerste en tweede training als vierde. Ferrari staat er dit seizoen om bekend dat het team gaandeweg het weekend veel progressie boekt en de sessies rustig opbouwt.

De derde vrije training voor de Duitse Grand Prix gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie staat om 15.00 uur op het programma.