Van der Mark jaar langer bij Yamaha

(c) Yamaha

WK Superbike-coureur Michael van der Mark heeft zijn contract bij Yamaha met een jaar verlengd. De Nederlander is daardoor tot eind 2019 aan de Japanse renstal verbonden. Ook zijn Britse teamgenoot Alex Lowes tekende voor een jaar bij.

Van der Mark is bezig aan zijn tweede seizoen voor Yamaha in het WK Superbike. De 25-jarige Rotterdammer won in mei beide races op het Britse circuit Donington Park. Eerder deze maand eindigde hij in Misano als tweede achter de Brit Jonathan Rea, die dit seizoen vrijwel onverslaanbaar is.

“Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract”, zegt Van der Mark in een persbericht van zijn team. “Ik geloof in dit project en Yamaha gelooft in mij. Dat levert een sterke combinatie op. We hebben in de afgelopen periode duidelijk progressie geboekt, zodat we nu ook races kunnen winnen. De volgende stap is meestrijden om de wereldtitel. Daar gaan we voor.”

De Superbike-coureurs genieten op dit moment van een zomerstop. Het seizoen wordt op 16 september vervolgd in Portugal. Daarna staan nog raceweekenden in Frankrijk, Argentinië en Qatar op het programma.