Snelle Ricciardo verwacht dat Red Bull nog beter kan

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo klokte tijdens de eerste vrije training de snelste tijd en was in de longruns tijdens de tweede training de snelste in de longruns op softs. De Australiër ziet de rest van het weekend, ondanks zijn gridstraf, met veel optimisme tegemoet.

“Onze longruns zagen er goed uit en ik denk dat we ons ook nog kunnen verbeteren”, zegt Riciardo tegenover de verschillende tv-camera’s op de Hockenheimring. “We doen in ieder geval mee en dat is bemoedigend. Dat geeft me vertrouwen en motivatie voor zondag.”

Ricciardo heeft inmiddels geaccepteerd dat hij zondag achteraan zal moeten starten. “Als je het van tevoren weet, dan is het minder frustrerend dan wanneer je het een dag van tevoren te horen krijgt. Ik kon me erop voorbereiden. Ik ben eerlijk gezegd best enthousiast en ga plezier beleven aan het inhalen van andere rijders.”

Podium

De voormalig HRT- en Toro Rosso-coureur heeft een podiumklassering nog niet uit zijn hoofd gezet. “Als je vanuit de achterhoede toch nog het podium weet te halen, dan voelt dat als een zege. Dat is het doel. Wat dat betreft kan ik dus nog winnen”, zegt hij met een knipoog.

De tweede vrije training liet al zien dat Ricciardo niet bezig was met de kwalificatie. Hij kwam niet verder dan een dertiende tijd en reed uitsluitend longruns. Ricciardo bevestigt dat de zaterdag wat dat betreft weinig prioriteit voor hem heeft. “De kwalificatie is voor ons niet relevant. Ik weet nog niet hoeveel we daarin gaan rijden. We moeten zorgen dat we een goede auto voor de race hebben, dat is voor ons het belangrijkst. Gelukkig zien onze longruns er erg goed uit.”

De derde vrije training voor de Duitse Grand Prix gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie staat om 15.00 uur op het programma.