FIA bevestigt gridstraf Ricciardo tijdens Duitse Grand Prix

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo zal de Grand Prix van Duitsland achteraan moeten beginnen. De FIA heeft vrijdag bevestigd dat de Red Bull-coureur een gridstraf zal ontvangen omdat hij een aantal motorcomponenten heeft vervangen.

Ricciardo zit met al zijn motorcomponenten halverwege het seizoen al aan het maximum te gebruiken aantal. Donderdag ging hij er al vanuit dat hij zijn krachtbron zou wisselen. “Het is zeer waarschijnlijk dat we dit weekend een gridstraf zullen krijgen. We weten nog niet precies wat we gaan veranderen, maar de Hungaroring waar we volgende week racen ligt ons beter. We willen voor dat circuit geen risico nemen.”

Ondanks zijn aanstaande gridstraf kijkt Ricciardo met een positief gevoel naar de race van zondag. “Inhalen is hier prima te doen. Ik ben hier al een keer tweede geworden, dus het circuit ligt me goed. We gaan er wat moois van proberen te maken.”