Max Verstappen heeft geen hoge verwachtingen voor Duitse GP

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing een lastig weekend krijgt op de Hockenheimring. Toch gaat de Nederlander zoals elke Grand Prix voor het maximale resultaat. Zeker omdat tijdens de Grand Prix van Duitsland veel Nederlandse fans worden verwacht.

“Het is mooi om overal, vooral in Europa, zoveel Nederlandse fans te zien”, laat Verstappen op zijn website weten. “Ik denk dat het goed is dat er een Duitse Grand Prix verreden wordt, of dat nou op Hockenheim of de Nürburgring is. Dat het nu om het jaar is, is wel jammer. Maar met al die Duitse coureurs, een team en de grote auto-industrie, is het logisch dat er ook een Grand Prix georganiseerd wordt.”

De kans dat hij het Oranjelegioen kan verwennen met een overwinning acht de Nederlander klein. “Ik doe altijd een zo goed mogelijke job, elk weekend. Op sommige circuits hebben we het wat moeilijker, maar dan geeft een goed resultaat ook meer voldoening. Als je vooraf al zo goed als zeker weet dat je gaat winnen, is het zelfs saai. Ik vind het altijd leuk om te rijden. In Oostenrijk hadden we ook geen hoge verwachtingen, maar door hard te blijven werken en het beste eruit proberen te halen, hebben we uiteindelijk wel de race gewonnen. Dat probeer ik hier ook.”