Lewis Hamilton tekent nieuw contract bij Mercedes

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd. Dit maakte het Duitse team voorafgaand aan de thuisrace op Hockenheim wereldkundig.

De contractverlenging van Hamilton hing al een tijdje in de lucht. “Deze verlenging was eigenlijk een formaliteit sinds Toto Wolff en ik afgelopen winter gingen zitten. Het is goed om nu een handtekening op papier te zetten en over te gaan tot de orde van de dag. Ik maak al twintig jaar onderdeel uit van de Mercedes-familie en ben nog nooit gelukkiger geweest dan op dit moment. We zitten zowel op als naast het circuit op dezelfde golflengte en ik kijk er naar uit om in de toekomst nog meer met Mercedes te winnen. Ik ben er van overtuigd dat Mercedes het juiste team is voor de komende jaren”, aldus Hamilton over zijn contractverlenging.

Ook teambaas Toto Wolff is blij dat de contracten eindelijk getekend zijn. “We zaten altijd op één lijn met Lewis in de gesprekken over een nieuw contract. Het is goed dat we dit nieuws vandaag kunnen melden”, laat Wolff weten.

Wie volgend jaar de teamgenoot van Hamilton wordt, is nog niet bekend. De verwachting is dat Mercedes binnenkort ook het contract van teamgenoot Valtteri Bottas verlengt.