Christian Horner: ‘Vreemd dat Ticktum niet mag testen’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing vindt het vreemd dat het Dan Ticktum niet mag inzetten tijdens de testdagen na de Grand Prix van Hongarije. De Brit heeft te weinig punten op zijn licentie en mag daardoor niet in actie komen.

“Ik vind het vreemd dat de winnaar van Macau en van Formule 3-races niet in een ‘young driver test’ van de Formule 1 mag rijden. Daar moet naar gekeken worden”, zegt Horner in gesprek met Motorsport.com. Helmut Marko liet vorige week ook al weten dat hij niet blij was met deze situatie.

Ticktum is in de race voor een stoeltje bij Toro Rosso, maar kan dit seizoen dus niet de gewenste testkilometers maken. Daarnaast levert een Formule 3-titel dit jaar niet genoeg punten op voor een Formule 1-superlicentie. Als hij het Formule 3-kampioenschap op zijn naam schrijft, is dat wel genoeg voor een licentie om te testen en om in actie te komen tijdens de vrije trainingen.

Jake Dennis zal nu tijdens de testdagen na de Grand Prix van Hongarije in actie komen voor Red Bull.