Mogelijk laatste thuisrace voor Vettel en Hülkenberg

Staan Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg zondag aan de start van hun laatste thuisrace? (c) Scuderia Ferrari

Zowel Sebastian Vettel als Nico Hülkenberg staan zondag aan de start van hun thuisrace. De Grand Prix van Duitsland staat na een jaar afwezigheid weer op de kalender. Mogelijk voor de laatste keer.

Na de komende Grand Prix loopt het contract van Hockenheim namelijk af, en het is nog niet zeker of het Duitse circuit en Liberty Media een nieuwe overeenkomst zullen beklinken. Om de kosten te beperken wisselde het circuit van Hockenheim het gastheerschap van de Duitse Grand Prix tussen 2008 en 2014 jaarlijks af met de Nürburgring, tot de vlag hier in 2013 voor het laatst viel. Met als gevolgd dat er in 2015 en 2017 geen Duitse Grand Prix op de kalender stond.

Laatste kans

Het zou zondag dan ook wel eens de laatste kans voor Vettel kunnen zijn om voor eigen publiek te winnen. De in het nabij gelegen Heppenheim geboren Duitser heeft speciale gevoelens bij het circuit: “Ik had mijn eerste Formule 1 race hier in 2000 en er zijn altijd vrienden en familie aanwezig. Hockenheim is erg speciaal voor mij”. Vettel zegevierde hier overigens nog nooit. In 2013 won hij zijn enige Duitse Grand Prix, op de Nürburgring dus.

Ook Nico Hülkenberg zal op zijn ‘Hulkenheim’ een mooi resultaat willen neerzetten voor zijn thuispubliek. De in Emmerik geboren Duitser zegt dat het “goed is om de Duitse Grand Prix weer op de kalender te hebben”. Volgens ‘De Hulk’ geeft een thuiscircuit altijd extra motivatie en zal hij “genieten van elk moment”. De Renault-coureur behaalde zijn beste thuisresultaten in 2014 en 2016 op de Hockenheimring. Beide keren finishte de Duitser als zevende, destijds in dienst van Force India.