Hamilton kan record Schumacher evenaren  

Lewis Hamilton (c) Mercedes AMG F1

Mocht Lewis Hamilton zondag zegevieren op het circuit van Hockenheim dan evenaart hij daarmee het record van Michael Schumacher. De Duitse racelegende won de Duitse Grand Prix viermaal. Hamilton staat op drie zeges.

Schumacher won alle vier races op de Hockenheimring, de Brit won hier tweemaal en éénmaal op de Nürburgring. Waar ‘Schumi’ voornamelijk in de Ferrari domineerde, won Hamilton twee van de drie keer in de McLaren-Mercedes. In 2016 liet hij het Duitse volkslied uit de speakers galmen na winst voor zijn huidige werkgever Mercedes.

Gelijke munt

Hamilton zal er alles aan gelegen zijn de komende race op zijn naam te zetten. Hij moest de zege van zijn eigen thuisrace op Silverstone aan Sebastian Vettel laten, en kan de Duitser nu met gelijke munt terugbetalen. Bovendien maakt hij kans daarmee weer aan de leiding te komen in het wereldkampioenschap mits de Duitser zondag derde of lager finisht. Bij het constructeurskampioenschap staat Mercedes 20 punten achter op Ferrari.