Valtteri Bottas: ‘geen zorgen over incidenten’

(c) Mercedes-AMG Petronas

Valtteri Bottas maakt zich geen zorgen over de strijd tussen zijn team Mercedes en Ferrari. In de laatste races kwamen het tot een paar incidenten die voor wat ophef zorgden.

Zo werd Bottas vlak na de start van de Franse Grand Prix aangetikt door Sebastian Vettel en kwam het tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië tot een aanrijding tussen Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton. Die laatste touché leidde tot een heftige aanval van Hamilton die Ferrari ‘interessante tactieken’ verweet. Eenmaal afgekoeld verontschuldigde de Engelsman zich voor zijn uitbarsting.

Ook Bottas denkt dat het allemaal wel mee valt: “Ik maak me geen zorgen. Ik denk dat het komt omdat we min of meer altijd vanaf dezelfde startposities vertrekken. We strijden dus altijd met elkaar. Soms word je daarbij geraakt en over het algemeen gebeurt dat met auto’s van een ander team. We vechten en dan kan dit gebeuren. Het zijn slechts een paar incidenten”, aldus de Fin tegen Crash.net.