Nieuw technisch management voor Mercedes

M157069

Mercedes heeft aangekondigd volgend seizoen met een andere technische bezetting te gaan werken. Het team neemt aan het einde van dit jaar afscheid van twee bepalende medewerkers.

Performance Director Mark Ellis gaat met pensioen en zal Mercedes half 2019 verlaten. Hij wordt opgevolgd door Loic Serra, die nu nog verantwoordelijk is voor de productie en het testen van nieuwe onderdelen. Ellis was eerder werkzaam bij Red Bull Racing, hij maakte er de grote successen van Sebastian Vettel mee. In 2014 vertrok hij naar Mercedes, waar hij vier titels op rij meemaakte.

m_ellis-700x271
Mark Ellis (c) Mercedes-AMG Petronas

Ook Engineering Director Aldo Costa vertrekt. De Italiaan heeft er voor gekozen om als onafhankelijk consultant aan de slag te gaan. Hij wordt vervangen door John Owen, die nu nog hoofdontwerper is. Costa werkte van 1996 tot 2011 bij Ferrari. Hij maakte in 2012 de overstap naar Mercedes. In totaal pakte de Italiaan 12 wereldtitels (acht bij Ferrari en vier bij Mercedes).

a_costa-700x271
Aldo Costa (c) Mercedes-AMG Petronas

Teambaas Toto Wolff reageerde als volgt op de stoelendans in de leiding van zijn stal: "Het is een bepalend moment voor ons team, maar ook een grote kans. We hebben vaak gezegd dat je een succesvolle organisatie niet moet bevriezen. Het is een dynamische organisatie en ik ben er trots op dat we in staat zijn het stokje geruisloos te kunnen overdragen aan de nieuwe generatie leiders in het team."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden