Renault staat open voor komst Fernando Alonso

(c) Zak Mauger/McLaren

De toekomst van Fernando Alonso in de Formule 1 is nog ongewis. Maakt de tweevoudig wereldkampioen komend seizoen de overstap naar de IndyCar, verlengt hij zijn contract bij McLaren of kiest hij voor een nieuw avontuur bij een ander team? In dat laatste geval is Alonso welkom bij Renault.

Teambaas Cyril Abiteboul sluit de komst van de Spanjaard niet uit, maar zegt ook in gesprek met Speedweek.com: “Ten eerste zal Fernando een beslissing moeten nemen. Wil hij verder in de Formule 1 of niet? We hebben veel respect voor hem, maar we zijn alleen in een coureur geïnteresseerd die langdurig voor ons wil racen. We zouden hem kunnen contracteren, maar het heeft geen zin om hem voor een seizoen te halen.”

Grootste successen bij Renault

Alonso vierde zijn grootste successen bij Renault. In 2005 en 2006 behaalde hij met de renstal de wereldtitel. Daarna kon de Spanjaard bij McLaren, opnieuw Renault, Ferrari en weer McLaren geen derde titel meer binnenhalen. Bovendien won Alonso in 2013 voor het laatst een Grand Prix.

“Wij hebben geen haast met ons rijdersduo”, gaat Abiteboul verder. “We moeten ook kijken wat de gevolgen zijn van het besluit van Red Bull Racing om volgend jaar met Honda in plaats van Renault-motoren te rijden.”

Huidig rijdersduo

Abiteboul doelt met zijn uitspraak op Carlos Sainz jr., die door Red Bull Racing is uitgeleend aan Renault. Teamgenoot Nico Hülkenberg is al zeker van zijn plek bij Renault in 2019.