Sirotkin en Stroll starten vanuit de pits

(c) Williams Martini Racing

Beide Williams-rijders Sergey Sirotkin en Lance Stroll starten de Grand Prix van Groot-Brittannië vanmiddag vanuit de pitsstraat. Het team heeft besloten om de nieuwe achtervleugel die gisteren tijdens de kwalificatie werd gebruikt te vervangen door de oude vleugel. Omdat dit een ingreep is in de specificatie van de auto, betekent dit automatisch dat de Rus en de Canadees vanuit de pits moet vertrekken.

Het probleem met de nieuwe achtervleugel werd gisteren pijnlijk duidelijk in Q1, toen eerst Stroll en niet veel later Sirotkin spinde, na het uitklappen en vervolgens weer intrekken van de DRS.

Wat er precies mis ging wordt nog onderzocht, maar technisch directeur Paddy Lowe bood de coureurs namens het team alvast excuses aan: “De achtervleugel was onderdeel van een groter programma. Ik denk niet dat het de achtervleugel zelf is. Het is meer een kwestie van hoe het samen met de vloer functioneert. We hebben dit fenomeen nog nooit eerder gezien.”