Sebastian Vettel genoot van gevecht met Valtteri Bottas

(c) Ferrari F1

Sebastian Vettel heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De Duitser won de Britse GP en verstevigde zijn koppositie. Hij staat nu acht punten voor op Lewis Hamilton.

Vettel had vanaf de tweede plaats een uitstekende start en pakte direct de leiding in de race. “Ik werd vandaag wakker en had het gevoel dat het goed zou komen. De start was cruciaal. Daarna konden we lang de wedstrijd controleren”, laat hij na de race weten.

Doordat Marcus Ericsson crashte en een safetycar veroorzaakte werd het een spannende slotfase. Vettel besloot namelijk de pits in te duiken voor een vers setje banden en gaf hiermee de leiding aan Valtteri Bottas. “De safetycar schudde het veld door elkaar. Het was een geweldig gevecht met Bottas. Echt genieten. Ik wist dat ik hem snel moest pakken anders zouden mijn banden te warm worden. Ik moest iets verrassends proberen want Bottas wist dat ik zou komen. Bij mijn laatste poging gaf hij me ruimte en kon ik inhalen. Het was een geweldige race.”