Mercedes zet vraagtekens bij actie Kimi Raikkonen

(c) Mercedes AMG F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff kon niet geloven dat voor de tweede keer in drie races een van zijn rijders werd aangereden. Hij is dan ook niet te spreken over het behaalde resultaat tijdens Britse Grand Prix.

Twee weken geleden in Frankrijk werd Valtteri Bottas slachtoffer van een actie van Sebastian Vettel. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië was het Kimi Raikkonen die Lewis Hamilton in de eerste ronde aantikte. “Het is een race-incident, maar het is helaas al de tweede keer dat we eraf werden getikt. Dat zijn veel punten die we mislopen. In de woorden van James Allison (technisch directeur red.) is dit ofwel kwaad opzet ofwel incompetentie”, laat een teleurgestelde Wolff aan Sky F1 weten.

Ook Hamilton kon op het podium zijn teleurstelling niet verbergen over de actie van Raikkonen. “Interessante tactiek van hen, zou ik zo zeggen. We doen wat we kunnen om ze te verslaan.” Op de persconferentie voegde hij er nog aan toe. “Het is nu de tweede race dat een Ferrari een Mercedes heeft aangetikt. Valtteri en ik hebben daardoor veel punten verloren en de vijf en tien seconden straf voelen daardoor niet goed. Ze verpesten uiteindelijk onze race.”

Ondanks de tegenslag in de eerste ronde van de Britse GP wist Hamilton als tweede te finishen en beperkte hiermee het verlies tot het minimum.