Sebastian Vettel: ‘Poleposition was mogelijk’

(c) Ferrari F1

Sebastian Vettel werd in de kwalificatie voor de Grad Prix van Groot-Brittannië nipt verslagen door Lewis Hamilton in de strijd om poleposition. De Duister gaf uiteindelijk 0,044 seconde toe op de snelste tijd. De Ferrari-coureur vertelde na de kwalificatie dat hij vanochtend helemaal niet dacht aan poleposition.

Dat Vettel in de kwalificatie om de eerste plek kon strijden, had hij na de derde vrije training niet gedacht. Hij had namelijk veel last van zijn nek en dacht zelfs dat meedoen aan de kwalificatie niet mogelijk was.

De nekblessure viel uiteindelijk mee, waardoor Vettel het Hamilton nog erg lastig kon maken. “Vandaag was het gat met Hamilton minder dan een halve tiende van een seconde. Mijn ronde was dus bijna hetzelfde. Ik was tevreden over mijn eerste poging in Q3. In mijn laatst run verloor ik echter tijd op het rechte stuk. Ik miste een slipstream. Anders had ik op pole gestaan”, laat Vettel na de kwalificatie weten.

Door de goede snelheid in de kwalificatie heeft Vettel veel vertrouwen in de race. “Morgen moet het ook goed gaan in de race. De pijn in mijn nek zal dan ook over zijn. Ondanks dat we Mercedes vandaag niet hebben verslagen, werkt de auto goed op deze baan. We zijn sneller dan vorig jaar.”

De Grand Prix van Groot-Brittannië begint morgen om 15:10 uur Nederlandse tijd en is zoals gebruikelijk te beluisteren op Grand Prix Radio.