Lewis Hamilton: ‘Geen idee waar dit vandaan kwam’

(c) Mercedes-AMG F1

Lewis Hamilton heeft zijn 76ste poleposition op zak en start de Grand Prix van Groot-Brittannië morgen vanaf P1. De coureur van Mercedes was op het circuit van Silverstone in een zinderende kwalificatie een fractie sneller dan kampioenschapsleider Sebastian Vettel en diens Ferrari-stalgenoot Kimi Raikkonen.

Voor Hamilton is het de vier de keer op rij en de zesde keer in totaal dat hij zijn thuis-Grand Prix vanaf pole mag starten. Na afloop van de kwalificatie toonde hij zich in gesprek met Martin Brundle emotioneel: “Ik heb alles gegeven. Het zat zo dichtbij elkaar met die Ferrari’s die in Q3 nog iets extra’s wisten te vinden, maar ik ben zo dankbaar voor de steun van het publiek. Zonder die steun had ik dit niet kunnen doen.”

Uiteindelijk was de Engelsman slechts 0,044 seconden sneller dan zijn Duitse rivaal. Waar hij het verschil had gemaakt wist Hamilton zelf ook niet meer: “Ik kan het me niet eens meer herinneren. Vermoedelijk heb ik in Bocht 13 nog iets gevonden, maar ik heb geen idee.”

Hamilton kan zichzelf morgen de geschiedenisboeken in rijden. Wanneer hij wint dan boekt hij zijn vijfde opeenvolgende zege op Silverstone en zijn zesde in totaal. Meer dan enig andere coureur in de geschiedenis van de Formule 1.