Ricciardo denkt niet dat Red Bull voor pole kan gaan in Silverstone

(c) Red Bull Racing

Op papier leek Silverstone een perfect circuit voor Red Bull Racing te zijn, maar na afloop van de vrijdagtrainingen concludeert Daniel Ricciardo iets anders.

“Ik denk niet dat we zaterdag een gooi naar poleposition kunnen doen”, zegt de teamgenoot van Max Verstappen, die eerder dit jaar in Monaco op pole stond. “Mercedes en Ferrari zijn te snel. We zullen er in ieder geval alles aan doen. Misschien vinden we nog iets extra’s.”

Ricciardo besloot de vrijdag als vijfde, achter de beide Mercedessen en Ferrari’s. Het gat naar de snelste tijd van Hamilton was ruim acht tienden. “Het is voor Engeland ongekend warm. We moeten het een en ander beter zien te managen, met name als het om de temperatuur gaat. Dat zal de sleutel zijn om op zondag een betere race-auto te hebben.”

De kwalificatie voor de Britse Grand Prix gaat zaterdag om 15.00 uur van start.