Max Verstappen ziet zich dit jaar niet als titelkandidaat

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen verwacht een lastig weekend op het circuit van Silverstone. Na de verrassende overwinning in Oostenrijk ziet de Nederlander Red Bull Racing niet als favoriet tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Verstappen verwacht dat Red Bull wel in de buurt van de concurrentie kan komen, maar de Red Bull-coureur denkt wel dat ze wat snelheid te kort komen. “Het probleem is dat sommige bochten nu volgas zijn en in feite een dubbel recht stuk zijn geworden. Dat is voor ons dus pijnlijk en jammer. Ik verwacht niet dat we supercompetitief zullen zijn, maar we zullen er min of meer bij zitten”, laat de Nederlander op de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend weten.

Verstappen steekt de afgelopen races in een uitstekende vorm, maar hij ziet zich voor dit seizoen niet als titelkandidaat. “We hebben niet het pakket om op elk circuit voor de winst te vechten. In Monza zal dat bijvoorbeeld moeilijk zijn. Ik denk niet dat we terug kunnen komen. Natuurlijk zijn er ook banen waar we erg competitief zullen zijn en we zeker voor een overwinning kunnen strijden. Maar dat zal niet op elke baan zijn en om terug te komen, zou je bijna elk weekend moeten winnen.”