Max Verstappen positief ondanks crash in VT2

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft geen ideale start van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander zette in de eerste vrije training zijn bolide naast de baan met een versnellingsbakprobleem en in VT2 crashte de Red Bull-coureur.

Door de crash in de tweede vrije training kwam Verstappen niet verder dan twee rondes en zette hij geen tijd op de klokken. “Ik denk dat ik te snel wilde gaan op de harde band, dus ik verloor de controle over de auto. Helaas beschadigde ik de rechter achterkant van de auto door de manier waarop ik de muur raakte. Uiteindelijk is het niet ideaal om de tweede vrije training te verliezen, maar het gevoel dat ik hiervoor had was eigenlijk best goed. Qua balans zitten we er niet ver van af. We verliezen alleen veel tijd op de rechte stukken”, zegt hij tegen Verstappen.nl.

Het begin is dus niet ideaal, maar Verstappen heeft vertrouwen in de rest van het weekend. “Ik voel mij altijd goed op deze baan. Natuurlijk is het beter om veel te rijden, maar ik heb in de eerste vrije training al veel vertrouwen opgedaan met de harde band en de snelheid was goed. Het lijkt erop dat we niet voor pole positie kunnen vechten, al zullen we natuurlijk gewoon ons best doen morgen. Ik heb tenminste nog twee sets softs over, dus dat is positief.”