Toto Wolff: ‘Oostenrijk was een les in bescheidenheid’

(c) Mercedes

Na de dramatisch verlopen race op de Red Bull Ring wil Mercedes komend weekend op Silverstone gelijk terugslaan en een goed resultaat neerzetten. “Motorsport kan wreed zijn en in Oostenrijk was het ongelooflijk wreed voor ons”, aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen Speedweek.

Voor Mercedes was de race in Oostenrijk een debacle. Zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton vielen uit met technische problemen. “Het was de slechtste dag in zes jaar. We hebben zondag een les in bescheidenheid gekregen. Zelfs als je de snelste auto hebt en je na twaalf ronden met twee auto’s aan kop ligt dan kan je geluk snel keren”, laat de Oostenrijker weten.

Veel tijd om bij de Grand Prix van Oostenrijk stil te staan heeft Mercedes niet, want komend weekend staat de volgende race op het programma. “We zijn vastbesloten om op Silverstone een sterk resultaat neer te zetten”, sluit Wolff af.