Renault: ‘Verzoeken Red Bull soms eigenaardig’

Cyril Abiteboul (r) met Renault-adviseur Alain Prost (c) Renault Sport

Renault denkt dat de breuk met Red Bull Racing positief gaat uitpakken voor het eigen team. Het Franse team hoeft straks geen rekening meer te houden met de wensen van Red Bull, waardoor het minder compromissen hoeft te sluiten.

Volgend jaar komt er een eind aan de samenwerking tussen Renault en Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team heeft namelijk gekozen voor de Honda-krachtbron. Voor Renault het moment om zich nog meer te focussen op het eigen fabrieksteam. “We weten hoe we extreem goed kunnen samenwerken. De processen waren duidelijk, de communicatie was goed op orde. Aan de andere kant had Red Bull een groot team, een veeleisende club met hoge verwachtingen”, zegt Renault-teambaas Cyril Abiteboul over de samenwerking met Red Bull tegen Motorsport.com.

Door de wensen van Red Bull moest Renault vaak naar compromissen zoeken. “Onze mensen moesten zo nu en dan extra werk steken in bepaalde zaken, het zoeken van compromissen tussen hun verzoeken en de wensen van ons eigen team, zeker wat betreft de integratie van de motor in het chassis. We hebben redelijk wat tijd en energie gestoken in die verzoeken, soms waren ze wat eigenaardig. Het zorgt ervoor dat we ons nu kunnen focussen.“