Recordwinnaar Hamilton maakt zich op voor thuisrace

(c) Mercedes AMG Petronas

Met een zege op Silverstone kan Lewis Hamilton zondag zijn bittere nasmaak van de vorige Grand Prix wegspoelen. Bovendien liggen er voor de enige Brit op de grid aansprekende records voor het grijpen.

De Brit stond op Silverstone vier jaar op rij op de hoogste trede, een record dat hij deelt met landgenoot Jim Clark. Hij was van 1962 tot en met 1965 weliswaar de snelste, maar op drie verschillende circuits. Naast Silverstone werd de Grand Prix van Engeland in die tijd namelijk ook op Aintree en Brands Hatch verreden.

In totaal won Hamilton de Britse Grand Prix vijfmaal, evenals diezelfde Clark en de Fransman Alain Prost. Een zesde zege zou hem voor jaren bovenaan de lijst van Britse Grand Prix winnaars brengen en bovendien op vijf zeges op rij op hetzelfde circuit.

Leiding

Met een overwinning zou Hamilton bovendien weer aan de leiding komen in het Formule 1 klassement. Tijdens de Oostenrijkse Grand Prix moest de Mercedes-coureur lijdzaam toezien hoe zijn team de overwinning vergooide en uiteindelijk zijn motor het begaf. Daarmee kwam een einde aan zijn serie van 33 opeenvolgende puntenfinishes.

Ten overstaan van zijn thuispubliek kan hij zijn eer herstellen. Silverstone ligt de Mercedessen traditioneel goed, getuige de vijf zeges op rij, waaronder twee dubbelzeges in 2015 en 2017. Ook scoorde Mercedes naast de zege in 2016 nog een derde plek. Op zijn Instagram-account klinkt de viervoudig wereldkampioen in ieder geval vastberaden: “Wanneer je wordt neergeslagen, kan je blijven liggen of opstaan en nog harder vechten. Ik ben klaar om te vechten”.