Max Verstappen wil ‘heerlijke Britse regen’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen gaat in uitstekende vorm naar de laatst race van de ‘triple header’. Na een tweede plaats in Frankrijk en een overwinning op het thuiscircuit van Red Bull Racing in Oostenrijk is het podium tijdens de Britse GP het doel.

De Red Bull-coureur heeft veel zin in de Grand Prix op Silverstone. “Nu we het eind naderen van drie drukke raceweken is het fijn om voor Hockenheim even een korte pauze te hebben. Silverstone is een geweldig circuit om deze drukke periode af te sluiten. Het is een baan vol met historie, maar ook erg leuk op te rijden. Het heeft veel snelle bochten. Backetts en Maggots zijn mijn favoriet en er zitten altijd veel fans”, laat Verstappen weten.

De Nederlander mikt in Groot-Brittannië op het podium en hoopt op een beetje hulp van de weergoden. “Het is er lastig inhalen door de snelle bochten. Ik hoop daarom op die heerlijke Britse regen. Ik heb er al een keer op het podium gestaan, dus ik ben gretig om daar komend weekend weer te staan. Om vlakbij het hoofdkwartier van het team te zijn is ook een bonus. Het is fijn voor de monteurs en de engineers om dichtbij huis te zijn tijdens een raceweekend.”

De kans dat Verstappen wordt geholpen door regenachtige weersomstandigheden valt haast te verwaarlozen. Ubimet, het weerstation dat door de Formule 1-teams wordt geraadpleegd, schat de kans op regen tijdens de race tussen de 0 en 10 procent. Het belooft – net als in Nederland – een zonnig en warm weekend te worden.