Gemeente Zandvoort bereid te investeren in Formule 1

(c) Red Bull Racing

De gemeenteraad in Zandvoort is bereid te investeren om een Grand Prix Formule 1 naar de kustplaats te halen.

Dat schrijft Haarlems Dagblad. De bijna voltallige gemeenteraad sprak zich dinsdag uit naar aanleiding van een motie van de VVD. Over de hoogte van het bedrag werd niet gesproken.

Dat Zandvoort bereid is om gemeenschapsgeld te investeren in een Grand Prix staat in contrast met Assen, dat eveneens hoopt om de Formule 1 binnen te halen. De gemeenteraad in de Drentse hoofdstad sprak zich onlangs uit tegen een gemeentelijke bijdrage.

Wethouder Gerard Kuipers noemt de motie “niet nodig, maar wel een mooi signaal dat deze breed wordt gesteund.” De gemeenteraad heeft voorgesteld dat het college van Burgemeesters en Wethouders na overleg met betrokken partners met een financieel voorstel komt dat kan helpen de F1 naar Zandvoort te krijgen.

Haalbaarheidsonderzoek

Eind vorig jaar presenteerde Circuit Zandvoort een haalbaarheidsonderzoek waaruit bleek dat de komst van een Grand Prix naar de kustplaats wel degelijk mogelijk is, maar dat er nog wel het een en ander moet gebeuren. Zo moet het circuit voldoen aan de (financiële) eisen van de Formula One Group. Wat die eisen voor een Formule 1-race precies zijn wordt pas tijdens de onderhandelingen duidelijk en dus vormt dat een onzekerheid.

Ook de bereikbaarheid blijft een bron van bezorgdheid. Maar in het onderzoek valt te lezen dat met een ‘goed vervoersplan’ de bereikbaarheid van Zandvoort zelfs ‘een pluspunt’ kan worden.