Ferrari kruipt in de rol van underdog

(c) Scuderia Ferrari

Ondanks het feit dat Ferrari in beide klassementen aan de leiding gaat, kruipt het Italiaanse team daags voor de Britse Grand Prix in de rol van underdog.

Op Silverstond zwaait het team van Mercedes hier al vijf jaar achtereen de scepter. Het team maakte in Oostenrijk weliswaar een uitglijder -beide wagens scoorden een DNF- maar de resultaten uit het verleden geven het team een psychologisch voordeel. Na Nico Rosberg won Lewis Hamilton hier viermaal op rij en de Brit is enorm gemotiveerd om er een vijfde zege aan vast te plakken.

Klapband

Teambaas Maurizio Arrivabene uit zijn zorgen over de aankomende race tegenover Sky Italia: “Op papier ziet Silverstone er moelijk uit voor ons.  De aerodynamica is erg belangrijk en het zal een moeilijke race voor ons worden. We moeten gefocust blijven.” Arrivabene is ook de race van vorig jaar nog niet vergeten. Toen kregen beide Ferrari’s een klapband in de slotfase van de race. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen haalden weliswaar de pits maar de Fin zakte van de tweede naar de derde plek en de Duitser van de derde naar de zesde positie.

Toch heeft de Scuderia een bijzondere staat van dienst in Engeland. Ferrari staat met vijftien zeges nog altijd aan kop van de lijst winnende constructeurs van de Engelse Grand Prix. Respectievelijk één en vijf zeges boven de Britse thuisteams McLaren en Williams. Echter, het Italiaanse volkslied klonk hier voor het laatst in 2011. Fernando Alonso, nu in dienst van McLaren, zegevierde toen namens het steigerende paard.