Max Verstappen blikt met vertrouwen vooruit

(c) Red Bull Content Pool

Met zijn overwinning gisteren op de Red Bull Ring zet Max Verstappen de stijgende lijn in prestaties uitstekend door. De Nederlander begon het seizoen wat minder, maar heeft inmiddels met drie podiums op rij de opgaande curve gevonden.

De zege in Oostenrijk was des te knapper omdat Red Bull nauwelijks iets verwachtte op het circuit waar Mercedes de afgelopen vier jaar dominant was. En als Red Bull het de concurrentie in Spielberg al lastig kan maken dan moet er voor de rest van het seizoen nog heel wat in het vat zitten, constateert Verstappen voor de microfoon van Formula 1. “Ik denk dat de circuits die we tot nu toe hebben gehad niet onze beste waren, behalve Monaco. Maar inderdaad, we hebben een paar mooie circuits aanstaande.” Op de vraag of de rest van het veld zich zorgen moet gaan maken, is de Nederlander voorzichtiger: “We zullen zien. We hebben over het algemeen nog meer paardenkrachten nodig om elke race te kunnen vechten, maar we blijven hard werken.”

Verstappen krijgt komend weekend een nieuwe kans: dan staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma.