Tactische motorwissel voor Brendon Hartley

(c) Red Bull Content Pool

Brendon Hartley heeft een compleet nieuwe Honda-motor gekregen en ontvangt hier 35 plaatsen gridstraf voor. De Toro Rosso-coureur start door de motorwissel vanaf de twintigste en laatste startplek. De Nieuw-Zeelander zal daar niet echt wakker van liggen, omdat hij zich gisteren slechts als negentiende had gekwalificeerd.

Honda vervangt de powerunit van Hartley om tactische redenen: “We hebben de motor van Brendon Hartley voor de race vervangen. Dit is een tactische motorwissel, omdat hij zich zaterdag op de laatste startrij had gekwalificeerd. Er waren geen technische problemen met het motorblok”, laat Honda via Twitter weten. Hartley heeft hierdoor voor de rest van het seizoen een extra powerunit in zijn pool.

Marcus Ericsson is de enige die profiteert van de motorwissel van Hartley. De Zweed begint de race als negentiende.