Red Bull-teambaas Horner roemt mentale weerbaarheid Verstappen

(c) Red Bull Racing

Christian Horner komt superlatieven te kort om de overwinning van Max Verstappen in de Oostenrijkse Grand Prix te beschrijven. De Red Bull-teambaas roemde na afloop vooral de mentale weerbaarheid van de 20-jarige Nederlander, die aan het begin van het seizoen een hoop kritiek te verwerken kreeg.

“Aan het begin van het jaar ging het niet Max zijn kant op”, vertelt Horner tegen pitreporter Jack Plooij. “Het verschil tussen winnen en verliezen is in de Formule 1 heel klein. Hij heeft het hele seizoen zijn kop omhoog gehouden en is fantastisch met die situatie omgegaan.”

Verstappen ging in de openingsfase van de race op fraaie wijze voorbij Kimi Raikkonen. “Die move heeft hem samen met zijn bandenmanagement de zege gegeven. Het was een geweldige inhaalactie. Het is prachtig dat Max wint op de Red Bull Ring in een Red Bull-auto voor zo ontzettend veel Nederlandse fans. Het is een fantastische dag.”

Horner verwacht dat er dit seizoen voor Verstappen nog meer successen aan zitten te komen. “Hij zit in een geweldige flow en er komen nog veel races aan. Hij kan er nog een hele hoop winnen.”