Max Verstappen: ‘Ongelooflijk om hier te winnen’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft voor veel vreugde gezorgd bij Red Bull Racing. Met zijn overwinning pakte hij de felbegeerde eerste overwinning van het Oostenrijkse team op het thuiscircuit.

“Ongelooflijk om hier te winnen. Het is geweldig om te winnen op de Red Bull Ring voor zoveel Nederlanders. Bij de start was het lastig om positie te kiezen. Het was belangrijk om zonder schade door te komen”, laat Verstappen na de race weten.

Voor Verstappen was het tijdens de race zaak om zo goed mogelijk met de banden om te gaan. “Het was lastig om de banden te managen. Ik moest er heel goed op letten want er zaten veel blaren op. Gelukkig hebben we het gehaald. Het was echt belangrijk om lang door te gaan. Sommige hadden meer problemen, maar Ferrari deed het beter op de banden.”

Verstappen was ook van mening dat de virtual safetycar niet essentieel was om voor Hamilton te komen. “In eerste instantie was hij snel. Daarna had hij wat pech met de virtual safetycar, maar daarna was de snelheid niet meer zo goed en moest hij voor een tweede keer naar binnen.”

De Red Bull-coureur heeft nu drie podiumplaatsen op rij gehaald en wil dit de komende races doorzetten. “Ik liep wat achter qua punten, dit was een goede dag. Ik hoop dat we dit door kunnen zetten de komende weken.”