Fernando Alonso start GP van Oostenrijk vanuit pitstraat

(c) McLaren F1

Fernando Alonso start de Grand Prix van Oostenrijk vanuit de pitstraat. McLaren heeft zaterdag na de kwalificatie op de Red Bull Ring de bolide van Alonso voorzien van een andere specificatie voorvleugel dan waarmee hij in de kwalificatie reed. Hiermee heeft McLaren de parc fermé-regels overtreden en zal de Spanjaard de race automatisch in de pits moeten beginnen.

Alonso beschadigde aan het einde van Q2 zijn voorvleugel, toen hij over de gele kerbs bij bocht 9 was gegaan. McLaren heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om gelijk de nieuwe specificatie MGU-K van Renault te monteren. Alonso zou eerst het oude exemplaar gebruiken omdat hij anders een gridstraf zou krijgen. De Spanjaard had zich als veertiende gekwalificeerd.