Verstappen kritisch op Pirelli: ‘Ultrasofts werken niet’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft geen goed woord over voor de banden die leverancier Pirelli dit weekend naar Spielberg heeft meegenomen. Volgens de Nederlander is het bij alle drie compounds moeilijk om de banden ‘aan het werk’ te krijgen, waarbij de ultrasoftband volgens hem het allerslechtst is.

Pirelli heeft dit weekend gekozen voor de softs, de supersofts en de ultrasofts. “Een band, zeker de stap van supersofts naar ultrasofts, moet op dit circuit iedere compound minstens zeven tienden sneller worden”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. “Maar in plaats daarvan zijn de verschillen nihil.”

Verstappen vervolgt: “De soft is wel oké. De supersoft gaat ook nog wel, maar de ultrasoft werkt niet. De verschillen tussen de banden zijn veel te klein.”

Verstappen eindigde de tweede vrije training vrijdag als vijfde. De derde en laatste vrije training gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie staat zaterdag om 15.00 uur op het programma.