Formule 2-races op Spielberg starten achter safetycar

(c) FIA Formula 2

De Formule 2-coureurs in Oostenrijk moeten dit weekend uit voorzorg achter de safetycar starten. Dat maakte de FIA vrijdagavond bekend.

De autosportbond neemt maatregelen nadat al het hele seizoen diverse auto’s afslaan tijdens de start. Ook afgelopen weekend in Frankrijk was het raak, toen Ralph Boschung, Roberto Mehri en Artem Markelov niet van hun plaats kwamen. Tot nog toe hebben de afslaande auto’s niet voor crashes gezorgd, maar de FIA is bang dat dat op korte termijn wel gaat gebeuren. Afgelopen weekend ging het tijdens een Formule 3-race op de Norisring wél mis.

De Formule 2-coureurs rijden sinds dit seizoen met een nieuw startmechanisme, maar de rijders hebben moeite om dat systeem onder controle te krijgen. De FIA nam al technische maatregelen om de startprocedure te versimpelen, maar bij een test vrijdag na afloop van de training op Spielberg bleek deze niet te werken. Daarop is besloten om zowel de hoofdrace van zaterdag als de sprintrace van zondag te beginnen achter de safetycar.

“Het is geen ideale situatie, maar de veiligheid van de rijders staat voorop”, zegt Bruno Michel, CEO van het Formule 2-kampioenschap. “We hebben niet meer de tijd om een geschikt alternatief te testen, dus dit is voor nu de beste oplossing.”

De Formule 2-hoofdrace, waar Nyck de Vries zich vrijdag als negende voor kwalificeerde, gaat zaterdag om 16.45 uur van start. De sprintrace staat zondag om 11.10 uur op het programma.